Bezoek Nijkerk aan Bekkevoort

Op 8 juli 2022 zakt de Nijkerkse divisie van Theuma in groten getale af naar Bekkevoort. Ze overbruggen de  afstand van 201 km die hun van hun Vlaamse collega’s scheidt om er de Theuma-fabriek te bezoeken en de Smart Door Factory met eigen ogen te aanschouwen. 

Er wacht de Nederlandse bende een heerlijke ontvangst: de zon is warm, de drankjes koel. Zonnekloppers leggen zich op het gras. Anderen zoeken verkoeling onder de tent die speciaal voor deze dag in de Theuma-tuin werd opgesteld. 

Dan is het zover. Gewapend met een headset (de deelnemers) en een microfoon (de sprekers) loodsen acht Vlaamse gidsen hun Nederlandse collega’s door de fabrieken van Theuma. De timing is vlekkeloos, het traject ongemeen boeiend. (En jawel: de Nederlanders zijn stil en aandachtig, de Vlamingen vlot ter taal.)  

De SmartDoorFactory vult, sluit en perst en tovert zo stapels grondstoffen om tot deuren. Vervolgens zaagt de zaagstraat ze perfect op maat. In de EBC-lakstraat worden deuren afgewerkt met 100% uitgeharde lak. Weer verderop krijgen andere deuren een HPL-afwerking. De collega’s van ‘finishing’ maken de deuren plaatsklaar, voor ze worden verpakt en klaargemaakt voor verzending. Ook in de kozijnenhal, waar houten kozijnen worden gemaakt, gonst het van de bedrijvigheid. Wat op het eerste gezicht een voetbalveldengrote doolhof lijkt, toont gaandeweg zijn structuur en logica.  

Ruim twee uur en 8.000 stappen later staat iedereen weer buiten in de zon. Genietend van een broodje praten de Nederlandse stalen kozijnenexperten en de Vlaamse deuren- en houten kozijnenexperten na. Er wordt verbroederd en gekaart en… geposeerd voor een wel heel enthousiaste groepsfoto. De aanvankelijke voorzichtigheid maakt plaats voor gein en guitigheid. En dan moet de avond nog beginnen… 

Advies op maat?

Stompe celrooster deur & WoodFlex kozijn kozijn

Celrooster deur & WoodFlex kozijn

Blogs

Theuma-deursets, duurzame deursets

Respect voor het milieu geeft richting aan de investeringen en initiatieven van Theuma. Certificaten bewijzen…

De kracht van EBC en EPC

Bij Theuma staat kwaliteit voorop. Onze deuren blijven lang mooi en onbeschadigd. Hoe we dat…