Deursets

Theuma is één van de grootste producenten van deursets in Europa.
Bij ons vind je naast standaard deursets, ook hygrothermische en brand-, geluid-, inbraak- en rookwerende deursets. Bekijk zeker ook onze zwaai- en schuifdeuren.

Standaard deursets

Binnendeuren verbinden ruimtes met elkaar en worden dus vaak gebruikt. Ze moeten tegen een stootje kunnen. We botsen ertegenaan, zetten er zakken tegen of gooien ze hard dicht. Tegelijk zijn binnendeuren cruciale stijlelementen in een interieur. Ze kunnen onopvallend of net een statement zijn.  

Welke deur je ook kiest, bij Theuma staat kwaliteit voorop. Onze lakdeuren zijn gelakt met een 100% geharde EBC-lak. Ze zijn daardoor krasvast en vergelen niet. Ook onze designdeuren met lijnen of glazen zijn afgewerkt met krasvaste EBC-lak. Een deur in om het even welke kleur? Dat kan met een HPL-afwerking. Wie houdt van een natuurlijke uitstraling, kiest uit onze houtlook deurenAl onze deuren zijn ook voorgeverfd te verkrijgen.  

Wist je dat we ook deursets aanbieden waarvan de deur en het kozijn in hetzelfde vlak liggen? Met hun onzichtbare scharnieren ogen ze strak in elk interieur. 

advies op maat

Ontdek alle deursets

Ontdek onze projecten

Brandwerende deursets

Brandwerendheid is niet alleen wenselijk, maar in veel gebouwen ook wettelijk verplicht. Daarom zijn de juiste certificaten en een correcte montage van groot belang. Brandwerende deursets van Theuma voldoen aan alle wettelijke vereisten.

Met een ruimte onder de deur van 4 mm kan het soms nipt worden, als de vloer niet vlak is. Het Benor attest van onze branddeuren laat extra ruimte toe om deze speling op te vangen. Zo kom je niet in de problemen als de vloer niet helemaal ligt zoals voorzien was.

advies op maat

ontdek alle brandwerende deursets

Ontdek onze projecten

Geluidwerende deursets

Stilte in huis, wie verlangt er af en toe niet naar? De geluidwerende deursets van Theuma zijn speciaal ontworpen om trillingen in materialen en in de lucht tegen te houden. Ze zijn uitgebreid getest volgens de Europese norm ISO 717-1 en gecertificeerd. 

Een correcte plaatsing van de deursets is een belangrijke voorwaarde voor optimale geluidwerendheid.
Indien gewenst, kunnen onze professionele installateurs zorgen voor een precieze plaatsing.

advies op maat

ontdek alle geluidwerende deursets

Ontdek onze projecten

Inbraakwerende deursets

Bescherm je woning tegen ongewenst bezoek. Onze inbraakwerende deursets helpen niet alleen diefstal te voorkomen, maar bieden ook weerstand tegen brand en geluid. Daarom zijn ze de ideale toegangsdeur voor appartementen en kantoren.  

Onze Steel Secure deurset is een 70 mm dikke deur met een metalen kader, afgewerkt met houten panelen en een stalen kozijn. De deur en het kozijn liggen in hetzelfde vlak. De deurset is Ei1 30 brandwerend, WK3 inbraakwerend, 42 dB geluidwerend en Sa en S200 rookwerend. Kies zelf je afwerking: pleister (voor een minimalistische look), houten of stalen chambranten

advies op maat

ontdek alle inbraakwerende deursets

Ontdek onze projecten

Rookwerende deursets

De grootste doodsoorzaak bij brand is niet vuur maar rook. Rookwerende deursets zijn dus geen overbodige luxe als je al wie in je gebouw verblijft een veilige nachtrust wil garanderen. De Europese norm omschrijft twee classificaties voor de rookwerendheid van gebouwen:
  • Sa: rookwerendheid bij omgevingstemperatuur (koude rook), nodig voor ‘nietslaapgebouwen’ zoals kantoren, winkels en scholen
  • S200: rookwerendheid bij 200°C (warme rook), nodig voor slaapgebouwen zoals hotels, ziekenhuizen en kinderdagverblijven
Ga dus na aan welke eisen jouw deursets moeten voldoen. Heb je vragen? Contacteer ons.

advies op maat

ontdek alle rookwerende deursets

Ontdek onze projecten

Hygrothermische deursets

Hygrothermische deursets zijn speciaal ontworpen om twee ruimtes met verschillende klimatologische omstandigheden van elkaar te scheiden. In de praktijk worden zo’n deuren vaak geplaatst tussen een verwarmde en een niet- of minder verwarmde kamer, zoals een garage en een leefruimte. De ongelijke temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimtes kunnen ertoe leiden dat gewone binnendeuren kromtrekken. Daardoor sluiten ze na verloop van tijd niet meer goed af, waardoor ze meer tocht en koude binnenlaten. Onze hygrothermische deursets zijn gemaakt om dit te voorkomen. Deze goed afsluitbare deur zorgt bovendien ook voor minder tocht en koude. 

advies op maat

ontdek alle hygrothermische deursets

Ontdek onze projecten

Schuifdeursets

De schuifdeursystemen van Theuma kunnen voor of in de wand openschuiven.

Ze zijn de ideale oplossing voor appartementen, ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen. Ontdek ook onze extra brede schuifdeuren. 

advies op maat

ontdek alle schuifdeursets

Ontdek onze projecten

Zwaaideuren

Zwaaideuren zijn de oplossing als je deuren in beide richtingen wil openen.

Onze brandwerende zwaaideursets zijn EI1 30’ brandwerend.

advies op maat

ontdek alle zwaaideuren

Ontdek onze projecten