CarePLUS – het gebruiksgemak van lichtgewicht wanden

Het moeiteloos verschuiven van tussenwanden in een residentenkamer zorgt voor extra wooncomfort bij de bewoners van woonzorgcentra én voor heel wat gebruiksgemak voor het zorgpersoneel.

“Voor ons als zorgkundigen zijn dergelijke lichtgewicht schuifwanden een enorme vooruitgang.” Aan het woord is zorgkundige Jasper Vermijl van WZC Het Perrehof. “De wanden geven ons de mogelijkheid om makkelijk en geruisloos te compartimenteren waardoor de resident meer privacy krijgt als hij in bed ligt of op het toilet zit. De ‘wanddeuren’ zijn bovendien zo licht dat de bewoner ze zelfstandig kan open- en dichtschuiven.”

Bron : De Derde Long

Voor projectverantwoordelijke Tom Geelen is vooral het installatiegemak van de wanden een groot pluspunt. “De deur hangt op aan twee schuifwielen die heel eenvoudig geïnstalleerd en aangepast kunnen worden. Belangrijk voor de klant in dit project is dat de deur en de wand een mooie hoek van 90 graden vormen. Dit hebben we efficiënt kunnen realiseren door de schuifwanden in eenzelfde breedte te produceren en bij afwerking op de bouwsite een vast wandpaneel op maat af te werken.”

“Handig om weten is dat er heel wat mogelijkheden zijn naar afwerking toe.” vult Tom aan. “Zoals bijvoorbeeld met een handgreep in het midden van de schuifwand over de volledige hoogte wat enerzijds het gebruiksgemak verhoogt en anderzijds een meer circulaire benadering is wanneer we denken aan herbestemming van materialen. “

 

Het koppelgreepprofiel zorgt voor een functionele koppeling die ook nog eens zeer handig in gebruik is.

 

Hank Pijpstra spreekt over hun evolutie in dit soort brandveilige wanddeuren.“Heel veel lichtgewicht deuren maken gebruik van een EPS-vulling. Die is erg licht maar groot in omvang waardoor het transport niet milieuvriendelijk is. Bovendien telt die oppervlakte mee in het brandvolume voor het hele gebouw. En dat kan tellen. We innoveren onze deuren momenteel met een papieren honingraatvulling om het brandvolume serieus te verminderen. En gezien die ‘uitrekbaar’ is, kan heel veel materiaal compact vervoerd worden. De deuren zijn even sterk, veel lichter en dus ook makkelijker te openen of sluiten.”

Met een papieren honingraatvulling creëren we sterke, doch lichte deuren met een laag brandvolume.

 

Hank Pijpstra spreekt over hun evolutie in dit soort brandveilige wanddeuren.“Heel veel lichtgewicht deuren maken gebruik van een EPS-vulling. Die is erg licht maar groot in omvang waardoor het transport niet milieuvriendelijk is. Bovendien telt die oppervlakte mee in het brandvolume voor het hele gebouw. En dat kan tellen. We innoveren onze deuren momenteel met een papieren honingraatvulling om het brandvolume serieus te verminderen. En gezien die ‘uitrekbaar’ is, kan heel veel materiaal compact vervoerd worden. De deuren zijn even sterk, veel lichter en dus ook makkelijker te openen of sluiten.”

Advies op maat?